بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز، نشست تخصصی بررسی روند تسهیل حمایت از تأسیسات گردشگری و هنرمندان صنایعدستی استان البرز با حضور رحیم خاکی مدیرکل میراثفرهنگی، فرشاد قدوسی مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری، رضا جعفری مدیرکل امور اقتصادی و دارایی، عبدالله دارایی مدیر کل کار و رفاه اجتماعی و علیرضا دبیری رئیس صندوق کارآفرینی امید البرز روز یکشنبه 21 خرداد در محل ادارهکل میراثفرهنگی برگزار و راهکارهای جذب تسهیلات در حوزه تبصره 16 و 18 از سالهای 1400 تا 1402 و تسهیلات سفر رئیسجمهوری بررسی شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز ضمن قدردانی از اهتمام مدیران اقتصادی نسبت به تأمین اعتبارات مورد نیاز ادارهکل بیان کرد: ظرفیتهای این استان در زمینههای مختلف گردشگری، فرهنگی وصنایعدستی بسیار خوب است. در زمینه صنایعدستی از 295 رشته مصوب کشور حدود 85 رشته در استان فعال هستند. از همین رو در طول سالهای تأسیس این ادارهکل، بیش از 9 هزار پروانه کارگاهی، تولید انفرادی و کارت شناسایی صادر شده که نشان از حضور فعال هنرمندان در البرز دارد.
به گفته رحیم خاکی تسهیل روند جذب اعتبارات برای تجهیز کارگاهها، حمایت از هنرمندان و برگزاری کارگاه آموزشی برای صادرات محصولات توسط تولیدکنندگان از جمله موضوعاتی است که مد نظر قرار دارد و بهزودی کارگاه آموزشی صادراتی با همکاری اتاق بازرگانی برگزار میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز با اشاره به اینکه همه این اقدامات نیازمند جذب اعتبارات است و طرحهای ارزشمندی نیز برای هزینهکرد اعتبارات وجود دارد، تصریح کرد: البرز در زمینه میراثفرهنگی، آثار و محوطههای کهنی چون تپه 9 هزار ساله ازبکی دارد که آثار بسیار ارزشمندی در این محوطه یافت شده اما به دلیل نبود یک موزه مرکزی برای به نمایش گذاشتن میراثکهن استان البرز از استان خارج شده و در موزه ملی نگهداری میشوند.
او همچنین در مورد مصوبات سفر رئیسجمهوری اظهار کرد: مصوبات سفر مبلغ 900 میلیارد ریال است که از این میزان تنها 30 میلیارد ریال ابلاغ شده است و اولویت جذب و هزینهکرد این اعتبارات در زمینه تأمین ساختمان مناسب اداری برای ادارهکل میراثفرهنگی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز گفت: صنعت گردشگری به تسهیلات کلان نیاز دارد. بزرگترین شهرکهای دارویی و صنعتی در استان البرز فعالیتمیکنند که هتل مناسبی برای اسکان میهمانان این حوزه نداریم در حالی که برخی پروژههای هتلسازی بر زمین مانده و نیاز به حمایت دارند.
خاکی با بیان اینکه میراثفرهنگی استان البرز نیاز به اعتبارات بیشتری دارد، گفت: کارگروهی مشترک میان ادارهکل میراثفرهنگی و ادارات کل اقتصادی استان البرز تشکیل شده و در این خصوص برنامهریزی خواهند کرد.
ارائه طرحهای ارزشمند و برنامهریزی مدون لازمه جذب اعتبارات
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان البرز نیز در این نشست با تأکید بر ضرورت برنامهریزی برای جذب اعتبارات مورد نیاز گردشگری و صنایع وابسته و حمایت جامع ادارهکل متبوع خود از پروژههای گردشگری و صنایعدستی استان البرز گفت: جذب اعتبارات در سال جدید نیازمند عزم و اراده جدی است.
رضا جعفری افزود: اکنون فرصت جذب 68 میلیارد ریال سهم استان البرز از اعتبارات تبصره 18 وجود دارد که با توجه به شرایط موجود بهترین محل هزینهکرد و جذب این اعتبارات از طریق صنایعدستی است.
او با اشاره به اینکه افق جدیدی با تغییرات مدیریتی در زمینه میراثفرهنگی در استان پدیدار شده است، اظهار کرد: وجود برنامهریزی و طرحهای بزرگ و شایسته در زمینه میراثفرهنگی از سوی مدیریت جدید انگیزه برای جذب این اعتبارات را فراهم کرده است.
ظرفیت بالای روستاهای البرز برای توسعه بومگردی و صنایعدستی
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری البرز نیز در این جلسه با اشاره به اینکه حمایت از صنایعدستی، مشاغل خانگی و بومگردی برای محرومیتزدایی روستایی راهکاری موثر است، گفت: 68 میلیارد ریال عدد قابل قبولی برای فعالیت در این حوزهها از سوی میراثفرهنگی استان است.
فرشاد قدوسی افزود: در روستاها طرحهایی در این زمینه وجود دارد که با مبالغ 2 یا 3 میلیارد ریال قابلیت اجرایی دارند.
او با اشاره به وجود 240 روستایی که نیازمند مساعدت در زمینه توسعه بومگردی است، اظهار کرد: این اعتبارات برای متقاضیان ایجاد بومگردی در استان، فعالان صنایعدستی، تجهیز کارگاهها و آموزشهای مرتبط با این حوزه در اشتغالزایی و محرومیتزدایی از روستاها بسیار راهگشاست.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری البرز با بیان اینکه معرفی و تقویت روستاهای هدف گردشگری در استان نیازمند اقدامات اصولی است، گفت: گردشگری روستایی ظرفیت بالایی در استان دارد و باید با از ظرفیت دهیاریها، شوراها و بخشداریها نیز برای تقویت این حوزه استفاده کرد.
حمایت ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز از مشاغل خانگی و صنایعدستی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز نیز دراین جلسه گفت: 251 رشته از 616 رشته مشاغل خانگی مربوط به حوزه میراثفرهنگی و صنایعدستی است که 111 رشته مشخصا با عنوان صنایعدستی شناخته میشوند.
به گفته عبدالله دارایی در سال 1400 بیش از 90 میلیارد ریال و در سال 401 حدود 170 میلیارد ریال پرداخت تسهیلات به طرحهای مشاغل خانگی انجام شد که در این میان 355 طرح از سوی ادارهکل میراثفرهنگی معرفی شده است. امسال نیز یک هزار و 170 میلیارد ریال اعتبار در 8 بانک برای پرداخت تسهیلات اعلام شده است.
او در زمینه تسهیلات تبصره 16 گفت: در این زمینه 35 طرح از ادارهکل میراثفرهنگی دریافت کردیم که از این تعداد 21 طرح اکنون داخل بانکها در حال پیگیری هستند و 14 مورد نیز دارای مشکلات ثبت در سامانه داشتند اما آمادگی کارسازی برای آنها را داریم.
پرداخت 160 میلیارد ریال تسهیلات تبصره 18 از صندوق کارآفرینی امید به طرحهای صنایعدستی
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان البرز نیز در این نشست گفت: سال گذشته ادارهکل میراثفرهنگی استان تعداد زیادی از بهترین طرحها را در حوزه تبصره 18 به صندوق معرفی کرد که نزدیک به 160 میلیارد ریال تسهیلات به این طرحها پرداخت شد. 20 میلیارد ریال تسهیلات نیز برای تأسیس نمایشگاه دائمی باغ گردو اختصاص یافت.
علیرضا دبیری با اشاره به اینکه صندوق پیگیری مناسبی برای پرداخت تسهیلات به صنایعدستی دارد، گفت: در طی چند سال از حدود 110 طرح حمایت کرده است. منابعی هم وجود دارد که با برخی بروکراسیها همراه است و دسترسی به آنها نیاز به همافزایی دارد.
در پایان این نشست مصوب شد تا در خصوص رفع موانع پرداخت انواع تسهیلات به فعالان حوزه صنایعدستی و گردشگری، کارگروهی متشکل از ادارات کل میراثفرهنگی، دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری، ادارهکل امور اقتصادی و دارایی، ادارهکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی و صندوق کارآفرینی امید استان البرز برای هماهنگی و پیگیری بررسی روند تسهیل حمایت از طرحهای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تشکیل شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/